Een kaartje versturen…..

Tegenwoordig doen we dat niet meer zo vaak door mail, what’s app, facebook,enz…, maar wat is er leuker dan een kaartje op de deurmat te vinden als je jarig of ziek bent, als iemand je een hart onder de riem wil steken of zomaar…..

Daarom maak ik nog steeds met veel plezier wenskaarten. Meestal zonder tekst, zodat ik, op het moment dat ik de kaart nodig heb, kan beslissen welke ik neem en wat ik erop schrijf en eventueel toevoeg.. Daarnaast maak ik ook kleine kaartjes om aan een bosje bloemen te hangen of aan een cadeautje vast te maken.

Hoe maak ik de kaarten?

voorbeeld 1

voorbeeld 1

De kaarten maak ik van karton. Voor de kaarten gebruik ik bijna altijd dubbelzijdig karton, zodat beide kanten een leuk printje hebben. De binnenkant van de kaart heeft altijd een rustig printje, zodat je er nog prima zichtbaar op kunt schrijven. Met mijn stansmachine  kan ik hele leuke vormen stansen met malletjes die ik verwerk in de kaarten. Ik stans bv een cirkel, ovaal of vierkant uit de kaart of ik stans een vorm uit die ik vervolgens op de kaart plak.
(zie voorbeeld 1).

voorbeeld 2

voorbeeld 2

Ook kan ik met deze machine “embossen”. Bij Embossing drukt de machine een patroontje in de achterkant van de kaart, dat aan de voorkant als een reliëf op de kaart komt te liggen. Zie voorbeeld 2, waarbij ik eerst de vorm van een hart heb gestanst, die vervolgens heb geëmbosst en daar nog een kleurtje aan heb toegevoegd met krijt.

Daarnaast gebruik ik o.a. houten figuurtjes, touw, pareltjes, strikjes, stickertjes, stempels, knoopjes en tape om de kaartjes op te pimpen en af te maken. Ook gebruik ik soms krijt of aquarelpotloden om kleur toe te voegen.

Elke kaart is weer een uitdaging…..Soms heb ik al een plannetje in mijn hoofd, soms begin ik gewoon en zie ik wel waar ik uit kom. De ene keer zit ik tijden aan één kaart en wil de goede compositie maar niet lukken, de andere keer  zit ik er helemaal in en is het resultaat helemaal naar mijn zin.. Ik blijf altijd zoeken naar nieuwe materialen en ideetjes, dat houdt het leuk!

Hieronder de wenskaarten die ik op dit moment in huis heb om je een idee te geven en je zelf misschien op ideeën te brengen…

Als je nou een unieke kaart zoekt, waarvan er maar ééntje is……Onderstaande kaarten kun je ook bestellen 😉

De meeste  kaarten kosten €2,75 per stuk inclusief bijpassende envelop. Als je op de kaart klikt en dan op de I van informatie, zie je het nummer van de kaart en de prijs.

 

Voor alle updates, kaartjes die verwijderd of toegevoegd zijn, klik in de menubalk op “wenskaarten” of klik hier

Voor contact klik hier